PODCAST: Plantenverhalen – wandeling in het Zuiderpark

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

PODCAST: Plantenverhalen – wandeling in het Zuiderpark

Online

dinsdag 2 maart 2021 tot maandag 8 maart 2021
2 maart 2021

000000

Theater & Filmhuis Dakota

https://www.theaterdakota.nl

Organizer's other events

PODCAST: Plantenverhalen – wandeling in het Zuiderpark

Online

dinsdag 2 maart 2021 tot maandag 8 maart 2021
2 maart 2021

PRINT

In de audiotour Vrouwen en Kruiden neemt Annet Breure je mee op een wandeling in het Zuiderpark. Tijdens deze wandeling ontdek je verschillende planten en kruiden die in het park groeien. De verhalen over de planten brengen de geschiedenis van het gebruik en de symboliek van de planten tot leven. Deze wandeling gaat speciaal over de rol van vrouwen in relatie tot kruidenkennis- en kunde, al is dat niet altijd even uitgebreid opgeschreven, er is veel over te vertellen! Ontdek waar bepaalde plantennamen vandaan komen en waartoe de kruiden gebruikt werden en soms nog worden. Het Haagse Zuiderpark staat vol planten en kruiden met een rijke culturele betekenis en die kunnen bijdragen aan ons welzijn. De podcast inspireert vrouwen om naar buiten te gaan en om het Zuiderpark en hun omgeving met andere ogen te bekijken.

 

VROUWEN UIT DE WIJK

Verweven door de podcast hoor je gesprekken of fragmenten daarvan met vrouwen uit het stadsdeel Escamp. De vrouwen waar mee gesproken wordt wonen verspreid door het stadsdeel en variëren in leeftijd en culturele achtergrond. Annet spreekt met hen over wie ze zijn, over de kracht van het vrouw zijn en over hun ervaring met kruiden en planten. Er is voor gekozen deze vrouwen te betrekken om het gesprek van de vrouwen zelf te laten zijn. Zichtbaarheid, herkenbaarheid en verbinding met de verschillende vrouwen die het stadsdeel rijk is.

AUDIOTOUR INFORMATIE
De audiotour duurt 45 minuten. Startpunt van de route is de ingang van het Zuiderpark aan de Loevesteinlaan.

LET OP: vanaf 1 maart zal de QR-code op de plattegrond werkend zijn en kun je de tour beluisteren. Je kunt de podcast ook direct vinden op Spotify. Vanwege de lockdown is Theater en Filmhuis Dakota gesloten. Voor het ophalen van de plattegrond & stickers kun je, je melden bij de schuifdeuren aan de ingang van het theater (Zuidlarenstraat 57). De plattegrond + stickers is ook op weekdagen bij de To Go van Parkoers in het Zuiderpark af te halen!

 

Ook na de Vrouwendagen (na 8 maart) zal de tour online staan en kun je deze beluisteren en lopen!