TALKSHOW: Is feminisme kleurenblind?

TalkshowTerugkijken

Informatie

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

TALKSHOW: Is feminisme kleurenblind?

Online (live)

14:00 tot 15:30
6 maart 2021

000000

In het Koorenhuis

https://inhetkoorenhuis.nl

Organizer's other events

TALKSHOW: Is feminisme kleurenblind?

Online (live)

14:00 tot 15:30
6 maart 2021

PRINT

Van Afro-Amerikaanse voorvechtsters en pioniers zoals Harriet Wison en Anna Julia Cooper, de Black Woman’s Era en de Harlem Renaissance in het Amerika van begin 20e eeuw, opgevolgd door diverse mondiale feministische golven vanaf de jaren ’60, tot de zwarte migranten en vluchtelingen vrouwenbewegingen in Nederland; vrouwen van kleur moeten een andere strijd leveren dan hun witte zusters. Hoe staat het er nu voor met die strijd? Ook in het licht bezien van andere bewegingen en ontwikkelingen zoals BLM? Hoe staat het ervoor met de positie van de hedendaagse vrouw van kleur in Nederland? Verschilt deze wezenlijk van de positie van andere vrouwen?

 

In het kader van Internationale Vrouwendag en Haagse Vrouwendagen zoomt Koorenhuis Live in op dit maatschappelijk vraagstuk. Stuart Kensenhuis en Malika Ouacha gaan een gesprek hierover aan met drie gasten: Fatima Faïd, Barryl Biekman en Rashida Boukhizou, waarin er ruimte is voor diverse invalshoeken, ervaringen en inzichten.

 

Wil je het debat live (vanaf 14:00 uur) of achteraf bekijken? Klik dan op de directe link Koorenhuis Live.

 

Koorenhuis Live is een nieuwe talkshow waarin actuele en prikkelende thema’s op het gebied van cultuur en maatschappij aan bod komen en ruimte wordt gegeven aan verschillende perspectieven en discussies.

 

Een initiatief van PRINS27 | in het Koorenhuis in samenwerking met journalist Stuart Kensenhuis.

Redactie: Astrid Bharos, Malika Ouacha en Elly Hajian