THEATER: De Kier, een theatrale lezing met voor- en nagesprek

TerugkijkenTheater

Informatie

  • Georganiseerd door Het Nationale Theater
  • Online (live)
  • 6 maart 2021
  • 16:00 tot 17:15

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

THEATER: De Kier, een theatrale lezing met voor- en nagesprek

Online (live)

16:00 tot 17:15
6 maart 2021

000000

Het Nationale Theater

www.hnt.nl

Organizer's other events

THEATER: De Kier, een theatrale lezing met voor- en nagesprek

Online (live)

16:00 tot 17:15
6 maart 2021

PRINT

Speciaal voor de Haagse Vrouwendagen bewerkt Erna van den Berg (HNT) de roman De kier van schrijver Shantie Singh. Een indringend verhaal dat zich afspeelt in Rotterdam (maar net zo goed achter Haagse voordeuren had kunnen afspelen). 

 

 

De kier – een bijzonder pleidooi voor liefde en vrijheid

Theatrale lezing naar het boek van Shantie Singh

De ambitieuze ambtenaar Uma krijgt de opdracht om in de stad tot verborgen vrouwen door te dringen. Hoe verder ze komt, hoe complexer het probleem blijkt te zijn. Wat als je de regels en eisen van je religieuze gemeenschap niet meer accepteert? Alle personages in het boek worden in meer of mindere mate met die vraag geconfronteerd. Het boek is een bijzonder pleidooi voor liefde en vrijheid.

 

In de theaterversie staan drie vrouwen centraal. Deze wordt vooraf opgenomen en tijdens het online event met live voor- en nagesprek vertoond. De tekst wordt gelezen door vrouwen uit diverse gemeenschappen van Den Haag en een actrice van Het Nationale Theater.

 

Online livestream met voor- en nagesprek o.l.v. Paula Udondek

 

In het Koorenhuis vindt op zaterdagmiddag 6 maart om 16.00 uur het livestream event plaats, o.l.v. Paula Udondek. We starten met een kort interview met de schrijfster van de roman, Shantie Singh en de schrijfster van de theaterversie, Erna van den Berg. Daarna vertonen we de theaterversie. We sluiten af met een tafelgesprek met Noortje van der Kaaden van Stichting Mooi en Henna Mathura van Stichting Sarita, over de maatschappelijke en sociale relevantie van het boek.