WORKSHOP: Bachata Dominicana 

  • Georganiseerd door De Nieuwe Regentes
  • Online (live)
  • 7 maart 2021
  • 16:00 tot 17:00

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

WORKSHOP: Bachata Dominicana 

Online (live)

16:00 tot 17:00
7 maart 2021

000000

De Nieuwe Regentes

Organizer's other events

WORKSHOP: Bachata Dominicana 

Online (live)

16:00 tot 17:00
7 maart 2021

PRINT

Theater De Nieuwe Regentes presenteert een volle middag in drie delen vanuit de Grote Zaal met verschillende disciplines (dans, theater/storytelling, muziek en zang) en voor en door verschillende publieksgroepen. Het doel van deze middag is om vrouwen via verbeelding, verwondering te verbinden en te versterken. Bij dit derde onderdeel staat Shalini centraal.

16.00-17.00 UUR: WORKSHOP BACHATA DOMINICANA

Bachata Dominicana is een wereldwijde populaire en vrolijke partnerdans die door jong en oud wordt gedanst, en die je ook prima alleen kan dansen. Niet al te ingewikkelde pasjes, ronde bewegingen, lekkere muziek: hier knapt iedereen van op!

 

Achtergrondinformatie Shalini:

Shalini, van Hindoestaanse komaf, heeft heel veel fans en ontmoet tegelijkertijd veel weerstand uit eigen kring. Zij mocht vroeger niet dansen omdat het niet netjes zou zijn. Vanaf haar negende zong ze in de tempel en na een opleiding aan Codarts begon ze een zangcarrière. Maar van zingen wordt ze niet echt blij en een paar jaar geleden koos ze voor haar danspassie en trok naar de Dominicaanse republiek om de Bachata onder de knie te krijgen. Een dansvorm die binnen de Hindoestaanse gemeenschap als onzedelijk wordt gezien. Vanuit haar familie en community ondervindt ze veel weerstand en via social media heeft ze veel te verduren; bedreigingen, bodyshaming en erger. Maar ze geeft niet op, want dans is haar uitlaatklep, ze knapt ervan op en is beter in connectie met zichzelf. Ze kan het iedereen aanraden!

Website Shalini