Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Een avond met gedichten, muziek en zang rond Kurshidbanu NatavanInformatie
Muziek Theater
Theater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag
4 maart 2022
19:30 uur
Stichting Avrasya


Kurshidbanu Natavan (1832-1897) was een belangrijke vrouwelijke dichter uit Azerbeidjan. Een inspirerend voorbeeld om in het kader van Internationale Vrouwendag centraal te stellen. Een voorbeeld waar andere vrouwen kracht en liefde uit kunnen halen. Ze heeft veel betekend voor de positie van vrouwen in de literatuur.

Vandaag de dag kampen nog veel vrouwen met geweld en onderdrukking. Het ontbreekt hen vaak aan manieren om dat bespreekbaar te maken. Deze avond vinden we samen met gedichten en muziek een taal om alle onderwerpen bespreekbaar te maken. Om bruggen te bouwen, om elkaar beter te begrijpen en op die manier een mooiere samenleving te maken.

Kurshidbanu Natavan heeft haar hele leven gewijd aan de kunsten, maar ook aan de sociale en culturele ontwikkeling van het hele land. Dat maakt haar nog altijd tot een geliefd persoon. Tot op de dag van vandaag worden haar teksten in liederen gebruikt.

 

Expositie: Gülcan Sario─člu - Het geheim in de spiegel

In de foyer van Theater aan het Spui is een expositie te zien met schilderijen van Gülcan Sario─člu. In haar werk toont zij de kwetsbaarheid én de kracht van vrouwen. Ze verbindt zich al jaren met stichting Avrasya, en de opbrengst van de schilderijen komt ten goede aan het project: Sleutel naar Vrijheid. Dit project begeleidt vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld en niet weten hoe ze zich daar los van kunnen maken.

 

Aanmelden

https://www.hnt.nl/mijntheater/reserveer