Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

FESTIVAL: Muziek en spoken word met het Conservatorium, Sarita en VrouwenplazaInformatie
Festival Muziek Spoken Word Terugkijken Theater
Georganiseerd door De Nieuwe Regentes
Online (live)
7 maart 2021
13:00 tot 14:00


Theater De Nieuwe Regentes presenteert een volle middag in drie delen vanuit de Grote Zaal met verschillende disciplines (dans, theater/storytelling, muziek en zang) en voor en door verschillende publieksgroepen. Het doel van deze middag is om vrouwen via verbeelding, verwondering te verbinden en te versterken. Dit eerste onderdeel wordt gepresenteerd door Hindoestaanse Vrouwenvereniging Sarita en VrouwenPlaza. Bij het programma wordt er samengewerkt met studenten van het Koninklijk Conservatorium.

13.00 – 13.30 uur: Muziek en Spoken Word van Hindoestaanse Vrouwenvereniging Sarita

Hindoestaanse Vrouwenvereniging Sarita o.l.v. Henna Matura bestaat 25 jaar en heeft als doel het mobiliseren, participeren, vergroten van zelfontplooiing en de positieverbetering van vrouwen in de multiculturele samenleving in het algemeen en in het bijzonder de Haagse samenleving. Zij gaan samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium (KC) aan de slag om door het delen van hun verhalen, soms indirect via recepten en gouwe ouwe Bollywoodliedjes, te laten horen wat ze werkelijk bezighoudt. Website Stichting Sarita

 

13.30 – 14.00 uur: Muziek en (samen)zang door de nieuwkomers van de taalklas van de Klimopschool en VrouwenPlaza

VrouwenPlaza, waaronder de taalklas voor nieuwkomers (veelal moeders), o.l.v. Mieke Schlaman is een soort van sociëteit, waar vrouwen elkaar stimuleren, ondersteunen en waar ze hun talenten kunnen benutten en verder ontwikkelen. Een plek van (h)erkenning en inspiratie. De vrouwen die vaak nog maar kort in Nederland zijn, komen bij elkaar in en rond de Klimopschool en met de lessen van Ingrid en de empowerment van Mieke vinden ze sneller hun weg in de Nederlands samenleving. Samen met studenten van het KC gaan ze zingen en leren ze via de liedjes de Nederlandse taal en cultuur kennen, maar de kennismaking gaat natuurlijk ook andersom. Zo verbinden, versterken en verwonderen we elkaar.

Facebook VrouwenPlaza