Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Internationale vrouwendag 2022Informatie
Workshop
Bibliotheek Transvaalkwartier
8 maart 2022
9.00 - 12.00 uur
Bibliotheek Den Haag


Elk jaar wordt er op 8 maart stilgestaan bij de rechten van de vrouw.

Ongelijke lonen, posities, veiligheid en representatie, het zijn zomaar een paar thema’s waar nog veel te winnen valt op het gebied van emancipatie. Voor álle vrouwen.

Daarom staat dit jaar de Internationale Vrouwendag in het teken van ‘solidariteit’. Solidariteit gaat over saamhorigheid, verbinding en het besef elkaar te helpen en te steunen.

Bibliotheek Transvaal en KOO organiseren een uitgebreid programma waarin vrouwen de kans krijgen om zichzelf te laten inspireren door andere vrouwen binnen de kunst- en cultuursector.

09:00 uur: inloop

09:30 uur: Inspirerende vrouwelijke spreker + een kunstdocente die een voordracht doet vanuit haar theater achtergrond.

10:30 uur start workshops

12:00 uur einde workshops

De workshops waaruit u kunt kiezen zijn als volgt:

Boetseren

Tijdens deze workshop leer je werken met rivierklei. De docent begeleidt je en helpt je op weg gedurende de workshop. Alle materialen zijn aanwezig. Neem eventueel een schort mee of trek kleding aan die vies mag worden. Onderwerp van deze workshop is het portret, portretteer de vrouw die jou inspireert.

Portretfotografie

In deze workshop leer je een goede portretfoto te maken, je maakt kennis met de juiste instellingen als sluitertijd en oefent met lichtinval. Jijzelf en andere deelnemers zijn het onderwerp van de foto, we moedigen elkaar aan en komen zo tot sprekende portretten.
Je kunt je eigen smartphone, tablet of fotocamera meenemen. De docent helpt je op weg en bespreekt de gemaakte foto's. Ook kan er worden uitgelegd hoe je foto’s op Instagram plaatst, ook met een privé account.

(Improvisatie)theater

“Theater spelen? Niets voor mij.” Natuurlijk wel! Improvisatie helpt je in het dagelijks leven, het maakt je losser, waardoor je steeds meer durft. In deze workshop ontdek je of theater iets voor je is. Je leert improviseren, accepteren, samenwerken en goed opletten op wat er om je heen gebeurt. In allerlei korte opdrachten beeld je personages uit, denk bijvoorbeeld aan vrouwen die u bewondert.

Samen met Haagse Beppies, KOO, Mandelaplein, Podium Juliana, Stek, Werldhuis, en Zebra Welzijn.