Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Ontmoet de vrouwen van Den HaagInformatie
Koningin Julianaplein 10
5 maart 2022
13:30 uur
Stichting Ojodu Grassroots Alternatives Foundation


𝗜𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗺 𝗶𝗻 𝗗𝗲𝗻 𝗛𝗮𝗮𝗴 𝘁𝗲𝗹𝘁.

 

Vrouwen uit zich minder vaak en nadrukkelijk in de politiek dan mannen. Terwijl een gelijkwaardige vertegenwoordig ontzettend belangrijk is voor de gemeente, het beleid en de samenleving. Hoe zorgen wij ervoor dat dit recht wordt getrokken? Het begint met jouw eigen stem. Laat deze horen!
Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom komen wij 5 maart bijeen om ervaringen en kennis uit te wisselen. De Haagse vrouw staat centraal. Hoe kunnen vrouwen hun eigen (politieke) stem het beste laten klinken. Weet jij hoe of ben je benieuwd naar hoe anderen dit doen? Kom langs, iedereen is welkom. 

 

Inspirerende sprekers vertellen hun verhalen.

Sluit aan bij het panelgesprek over 'de vergeten stemmen van Den Haag'. We bespreken het belang van stemmen tijdens de (gemeenteraads)verkiezingen. Waarom stemmen vrouwen minder vaak en welke impact heeft dat op het beleid? Hoe komt het dat vrouwen niet voldoende politiek actief zijn? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe brengen we hier verandering in? Wat kan je zelf doen en wat heb je nodig?

 

De kennismarkt waar vrouwen met een verhaal, vrouwen met een netwerk en jijzelf samen kunnen komen om elkaar te informeren over vakgerichte ontwikkelingen. Wie zijn ze, wat doen ze, waar lopen ze tegenaan en wat zijn hun oplossingen. We kunnen allemaal iets van elkaar leren. Gebruik de kennismarkt om je kennis over de Haagse samenleving te vergroten en om je eigen horizon te verbreden. Wat speelt er buiten je eigen omgeving? Deze kennismarkt is een afspiegeling van de Haagse samenleving met extra aandacht voor de groepen die minder vanzelfsprekend een stem hebben of gehoord worden.

Netwerken kan af en toe wat onwennig voelen. We luisteren en helpen liever. Laat dat nou net twee kwaliteiten zijn die perfect samengaan met netwerken. Ben je benieuwd naar welke vrouwen er allemaal in jouw stad wonen? Heb je een vraag waar je een antwoord op zoekt maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom langs en gebruik dit evenement om je eigen netwerk in Den Haag uit te breiden. Misschien vind je het antwoord op je vraag óf kan je iemand anders helpen met het vinden van het antwoord.