Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

THEATER: Storytelling, twee korte monologen met nagesprekInformatie
Festival Terugkijken Theater
Georganiseerd door De Nieuwe Regentes
Online (live)
7 maart 2021
14:30 tot 15:30


Theater De Nieuwe Regentes presenteert een volle middag in drie delen vanuit de Grote Zaal met verschillende disciplines (dans, theater/storytelling, muziek en zang) en voor en door verschillende publieksgroepen. Het doel van deze middag is om vrouwen via verbeelding, verwondering te verbinden en te versterken. Bij dit tweede onderdeel staan de verhalen van Roos/Manisha en Nora centraal.

14.30 – 15.00 UUR : ADOPTIE: HET GEVECHT VOOR ONS RECHT!

Geadopteerd als Rosalie Schild, begon zij haar missie op het podium als Roos Rebel en vervolgt haar missie zowel op het podium als in de rechtszaal met haar echte naam: Manisha Silva. Afgelopen jaar werd duidelijk dat zij niet geadopteerd is, maar verkocht werd voor de vervulling van een kinderwens. In haar verhaal neemt ze je mee in haar persoonlijke strijd en die van zovele andere geadopteerden die samen vechten voor hun rechten! Spel: Manisha Silva | Regie: Arjen Barel

 

Achtergrondinformatie roos/Manisha:

Roos/Manisha vecht voor geadopteerden die via misstanden naar Nederland zijn gekomen. Samen met anderen vecht ze voor de rechten van adoptiekinderen en klaagt ze de staat aan, die de misstanden oogluikend hebben toegestaan. Het rapport Joustra onderstreept dat. De gevolgen voor de kinderen zijn ingrijpend en hadden voorkomen kunnen worden.

 

 

15.00-15.25 UUR: ALLES OVER-WINNEN

Als vierjarig meisje kwam Nora via gezinshereniging uit Marokko naar Nederland. Nu kijkt ze met humor en nostalgische gevoelens terug op haar jeugd, maar toen ervaarde ze frustratie, schaamte en ongemak. Die trauma’s gaat ze meestal te lijf met een knipoog. Maar hoe om te gaan met woede en wrok jegens je ouders waar je ook zo zielsveel van houdt? Hoe kom je daarmee in het reine als de knipoog niet werkt. Spel: Nora Akachar | Regie: Arjen Barel

 

Achtergrondinformatie Nora:

Nora heeft er via Trauma’s van Nora op Facebook (>56.000 volgers) en met haar gelijknamige voorstelling voor gezorgd dat (traumatische) verhalen gedeeld worden, waardoor onderwerpen die ‘hchouma’ zijn toch besproken kunnen worden. Nu zij als actrice steeds zichtbaarder wordt krijgt ze vanuit haar eigen gemeenschap via social media van alles om haar oren. Ze heeft heel veel fans, en tegelijkertijd komt de grootste weerstand uit eigen kring.

Facebook Nora

Website Nora