Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

WORKSHOP: Bachata DominicanaInformatie
Festival Terugkijken Workshop
Georganiseerd door De Nieuwe Regentes
Online (live)
7 maart 2021
16:00 tot 17:00


Theater De Nieuwe Regentes presenteert een volle middag in drie delen vanuit de Grote Zaal met verschillende disciplines (dans, theater/storytelling, muziek en zang) en voor en door verschillende publieksgroepen. Het doel van deze middag is om vrouwen via verbeelding, verwondering te verbinden en te versterken. Bij dit derde onderdeel staat Shalini centraal.

16.00-17.00 UUR: WORKSHOP BACHATA DOMINICANA

Bachata Dominicana is een wereldwijde populaire en vrolijke partnerdans die door jong en oud wordt gedanst, en die je ook prima alleen kan dansen. Niet al te ingewikkelde pasjes, ronde bewegingen, lekkere muziek: hier knapt iedereen van op!

 

Achtergrondinformatie Shalini:

Shalini, van Hindoestaanse komaf, heeft heel veel fans en ontmoet tegelijkertijd veel weerstand uit eigen kring. Zij mocht vroeger niet dansen omdat het niet netjes zou zijn. Vanaf haar negende zong ze in de tempel en na een opleiding aan Codarts begon ze een zangcarrière. Maar van zingen wordt ze niet echt blij en een paar jaar geleden koos ze voor haar danspassie en trok naar de Dominicaanse republiek om de Bachata onder de knie te krijgen. Een dansvorm die binnen de Hindoestaanse gemeenschap als onzedelijk wordt gezien. Vanuit haar familie en community ondervindt ze veel weerstand en via social media heeft ze veel te verduren; bedreigingen, bodyshaming en erger. Maar ze geeft niet op, want dans is haar uitlaatklep, ze knapt ervan op en is beter in connectie met zichzelf. Ze kan het iedereen aanraden!

Website Shalini