Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Speech

Een SPEECH: Geeft het hart woorden.

Een SPEECH: Inspireert en enthousiasmeert, creëert empathie, begrip, inzicht én kan écht aanzetten tot verandering.
Wij, Het Vijfde Bedrijf, trokken speciaal voor de Haagse Vrouwendagen de stad in op zoek naar vier vrouwen die iets op het hart hebben. Vrouwen die vanuit eigen ervaringen iets in de maatschappij willen veranderen. Wij boden hen naast een podium, een professionele speechschrijver.
Samen met speechschrijver Renée Broekmeulen zijn hun verhalen vertaald in toespraken waarin ze oproepen tot verandering, verbetering en zusterschap.
Luister naar Hester, Jamila, Julisa en Shanella als professionele politici, bestuurders en influencers in deze eerste editie van SPEECH!

Concept en regie: Annemarie de Bruijn (Het Vijfde Bedrijf) | Speechschrijver: Renée Broekmeulen (Speechschrijversvakschool) | Filmmaker: Jasper Masthoff / Pounding PicturesDEELNEMERS

Hester de Wolf
(30 jaar) is geboren in Noord-Holland en woont sinds 3,5 jaar met vriend en hond in de Haagse binnenstad. Ze werkt als art-director en fotograaf voor een modemerk.

Jamila Faloun
(44 jaar) is geboren en getogen in Den Haag. Zij werkt als jeugdverpleegkundige en is schoolcoach. Naast haar drukke werk is zij alleenstaande moeder van twee zoons van 10 en 13 jaar oud.

Julisa Nicolaas
(23 jaar) is geboren op Curaçao en getogen in Den Haag. Zij studeert dit jaar af aan de Haagse Hogeschool, Communicatie. Door Corona heeft zij besloten de aansluitende master opleiding uit te stellen en eerst te gaan werken.

Shanella Bridgewater
(56 jaar) is op haar 12de vanuit Curaçao naar Den Haag gekomen. Zij werkt in de ouderenzorg. Naast haar vaste werk heeft zij twee stichtingen (mede) opgericht, AISHEL en Amazing Women’s Centre. Daarmee zet ze projecten op om (met name) vrouwen in Moerwijk/Escamp te verbinden met elkaar en te empoweren.

Makers

Annemarie de Bruijn
Annemarie is een Haagse producent / theatermaker / acteur en artistiek leider van Het Vijfde Bedrijf. Zij heeft het concept van SPEECH ontwikkeld. De reeks speeches in het kader van de Haagse Vrouwendagen is de eerste editie van dit concept. Eerdere community-art projecten van haar hand zijn Aan Tafel en Op Visite.
Meer informatie: Annemarie de Bruijn / Het Vijfde Bedrijf

Renée Broekmeulen
Voor dit project werkt Het Vijfde Bedrijf samen met Renée Broekmeulen. Een professionele speechschrijver uit Den Haag. Zij schrijft al bijna 25 jaar speeches voor politici en bestuurders en traint al 20 jaar (bijna) alle speechschrijvers in Nederland. Haar trainingsactiviteiten zijn sinds 1 februari 2021 ondergebracht bij de Speechschrijversvakschool (www.speechschrijversvakschool.nl)
Meer informatie: Renee Broekmeulen / Speechschrijversvakschool

Jasper Masthoff
Jasper is een Haagse filmmaker. Na zijn afstuderen aan de Willem de Kooning Academie (Rotterdam) in 2007 met de documentaire ‘Trombon’ werkt hij als freelance cameraman, editor en regisseur. Zijn oeuvre rijkt van fictie tot documentaire. Al eerder werkte hij en Annemarie samen in de realisatie van de transmediale dinervoorstelling Aan Tafel.
Meer informatie: Pounding Pictures