Haagsevrouwendagen.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.

Terugblik

Haagse Vrouwendagen 2023

Van 6 tot en met 12 maart vonden de Haagse Vrouwendagen 2023 plaats in Den Haag. Organisaties vanuit de hele stad organiseerden evenementen. Vanuit de gemeente werden er ook een aantal evenementen georganiseerd. Op deze pagina vind je een terugblik naar deze evenementen. 
 
De week startte met de Ria-Sikkeslezing. Dit jaar vond de lezing plaats op Internationale Vrouwendag en werd gehouden bij de Haagse Campus van Universiteit Leiden.
 
Ragna Heidweiller verzorgde een lezing over de rolverdeling tussen mannen en vrouwen in het huishouden. Bekijk hier de aftermovie.
 Donderdagavond 9 maart volgde de filmavond. Ruim 70 bezoekers zagen de film 'Woman'. Een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een film over vrouwelijkheid en de leefomstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn. Een videoverslag van de avond zie je hieronder.Zaterdagmiddag 11 maart vond het Haagse Vrouwendagen Debat plaats. Onder leiding van dagvoorzitter Hasna el Maroudi gingen Moska Masqoodi, Iris Erkelens, Onias Landveld en Pat Smith met elkaar in debat over de rol van mannen binnen emancipatie. Wethouder Mariëlle Vavier schoof aan als tafeldame. Het debat vond plaats bij Podium B. Hieronder zie je de aftermovie. Wil je het hele debat terugkijken? Klik dan hier.
 
 
De Kartiniprijs van de Gemeente Den Haag werd zaterdagavond 11 maart uitgereikt bij Podium B. De emancipatieprijs van de gemeente ging dit jaar naar Laxmi Jawalapershad. De hele uitzending van de uitzending kun je hier terugzien.